ua en ru

Кабмін затвердив вимоги до ділянок для доступності особам з інвалідністю

Кабмін затвердив вимоги до ділянок для доступності особам з інвалідністю Фото: Кабмін (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Кабінет міністрів затвердив вимоги до приміщень виборчих дільниць, щоб вони були доступні для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. КМУ підтримав відповідний проект постанови.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад і територій.

Згідно з рішенням Кабміну, не далі 50 метрів від виборчої дільниці повинні бути облаштовані безкоштовні паркомісця, встановлені пандуси або підйомні пристрої. Шлях проходу до приміщення повинні обладнати засобами орієнтування та інформаційної підтримки.

Пішохідні доріжки, тротуари і пандуси повинні бути рівними і без бордюрів, які можуть перешкоджати пересуванню на кріслах або на милицях.

Дверні прорізи приміщень повинні бути без порогів і перепадів висоти підлоги, ширина дверних прорізів і відкритих отворів в стіні, а також виходів з приміщень дільниць на сходову клітку повинна бути не менше 90 см.

Якщо ж приміщення неможливо повністю пристосувати для маломобільних груп населення, місцева влада повинна забезпечити безперешкодний доступ до нього.

Нагадаємо, в Україні станом на 9 жовтня Національна поліція відкрила 249 кримінальних справ у зв'язку з можливими порушеннями на місцевих виборах.

Як писало РБК-Україна, до забезпечення безпеки на місцевих виборах в Україні залучать студентів вищих навчальних закладів, що входять в управління Міністерства внутрішніх справ.