ua en ru

Резніков назвав міфом вимоги РФ про зміни до постанови про місцеві вибори

Резніков назвав міфом вимоги РФ про зміни до постанови про місцеві вибори Фото: Олексій Резніков (facebook.com/alex reznikoff)
Автор: Инна Собора

Віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков назвав міфом вимоги РФ про зміни до постанови про проведення виборів в ОРДЛО. Він зазначив, що в цьому питанні немає сенсу вести перемовини з РФ.

Про це він зазначив під час ток-шоу "Свобода слова" на ICTV.

"Тут є міф, що Російська Федерація вимагає від нас змінити нормативний акт та провести вибори в ОРДЛО 25 жовтня",- сказав Резніков.

Резніков відзначив, що Україна наполягатиме на виконанні безпекової частини.

Однак, Резніков відзначив, що у мінських домовленостей присутні норми, які суперечать позиції України та передбачають першочергове проведення виборів.

"Ми не бачимо сенсу вести перемовини... Це питання нам задають і партнери по нормандському формату. Ми не анонсуємо вихід із Мінських угод, але у нас постає питання, як тлумачити цей пункт", - додав Резніков.

Нагадаємо, заступник керівника адміністрації президента Росії Дмитро Козак стверджує, що під час переговорів в Берліні 11 вересня українська сторона погодилася переглянути постанову про призначення місцевих виборів в Україні.

Згодом Рєзніков прокоментував цю інформацію РБК-Україна, заявивши, що Україна нічого не обіцяла.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак підтвердив, що жодних обіцянок, які б стосувалися цього питання, українська сторона в Берліні не давала.