ua en ru

Експерт назвав найкращими на місцевих виборах результати "партії мерів" та "Батьківщини"

Експерт назвав найкращими на місцевих виборах результати "партії мерів" та "Батьківщини" Фото: голосування на виборчій дільниці (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Друге місце "Батьківщини" за кількістю депутатів серед усіх політичних сил та першість серед позавладних - є гарним результатом для команди, яка орієнтувалася на конкретні потреби людей і не спекулювала на питаннях, що розколюють країну.

Про це заявив політичний експерт Андрій Золотарьов в інтерв’ю UKRLIFE.TV.

"Батьківщина" - єдина структурована політична партія, яка має реальне представництво від Луганська до Закарпаття. На відміну від тих сил, які банально продають партійні франшизи. Як результат - друге місце, 10% депутатських мандатів", - зазначив аналітик.

За його словами, підсумки місцевих виборів стали найкращою соціологією, яка дозволяє "Батьківщині" розраховувати й на один з перших результатів під час майбутньої парламентської кампанії. Також місцевими перегонами сьогодні мають бути задоволені й так звані "партії мерів", вважає експерт.

"Якщо рік тому електоральна карта України була вся зелена, то сьогодні вона нагадує шкуру леопарда", - підсумував експерт.

Нагадаємо, відповідно до попередніх даних ЦВК, 14.5% від усіх обраних депутатів є висуванцями "Слуги народу", 10.5% - "Батьківщини". Далі йдуть партії "За майбутнє", ОПЗЖ, "Європейська солідарність" та інші.