ua en ru

Ільюк: відповідальність за можливий недопуск ОПЗЖ до виборів в Миколаєві несе Арахамія

Ільюк: відповідальність за можливий недопуск ОПЗЖ до виборів в Миколаєві несе Арахамія Фото: Артем Іллюк (facebook.com)
Автор: РБК-Украина

Партія "Слуга народу" намагається не допустити "Опозиційну платформу - За життя" до участі у виборах до міської ради Миколаєві. Відповідальність за це несе керівник Миколаївської обласної організації та фракції "Слуга народу" в парламенті Давид Арахамія.

Про це заявив керівник Миколаївської міської партійної організації ОПЗЖ Артем Ільюк.

За його словами, почалося все з блокування роботи комісії представниками "Слуги народу". В результаті це призвело до того, що комісія не прийняла рішення щодо реєстрації ОПЗЖ на місцеві вибори 25 жовтня.

"Потім був суд, який зобов'язав комісію знову розглянути питання про реєстрацію нашої партії. І почалося шоу - то ховали ключі від приміщення, де працює міськвиборчком, то ховали ключі від сейфа з документами, то ховали самі документи. Все це зберігалося в неналежному вигляді. І ця чехарда божевільних подій відбувалася кілька днів", - заявив політик.

Проте, зазначає Ільюк, міська виборча комісія все ж таки зареєструвала ОПЗЖ на вибори, а СН звернулися до суду, щоб оскаржити це рішення.

"Суд відбувся, "слугам" відмовили. Тепер вони розробляють план з дискредитації нашої партії. Я знаю, що знову включені всі сили для того, щоб подати апеляцію. Я переживаю, що буде тиск на суддів. Я знаю, що підключені всілякі сили, які будуть кинуті на Миколаїв. Тому що вони хочуть будь-якими способами не допустити ОПЗЖ до цих виборів", - додав Ільюк.

Нагадаємо, раніше лідер партії "Опозиційна платформа - За життя" у Миколаєві Артем Ільюк повідомив, що партія "Слуга народу" подала в суд на Миколаївську міську виборчу комісію за реєстрацію списку кандидатів у депутати від ОПЗЖ.

Також у партії "Опозиційна платформа - За життя" заявили, що в "Слузі народу" продовжують спробу заблокувати їх участь у виборах до міської ради Миколаєва, і закликали президента втрутитися, щоб не допустити тиск на політсилу з боку керівників СН.