ua en ru

Коронавірус може знизити явку на місцевих виборах на 20%

Коронавірус може знизити явку на місцевих виборах на 20% Фото: вибори (Віталій Носач, РБК-Україна)

Загострення ситуації може знизити явку з 60% до 50%

Планують взяти участь в голосуванні на місцевих виборах 25 жовтня 61% українців. Ще 18% вагаються з відповіддю (50/50), 7% - можливо візьмуть участь, а 13% заявили, що їх участь малоймовірно.

Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

У разі загострення ситуації з коронавірусом готовність взяти участь у виборах підтвердили 51%, ще 21% вагаються (50/50), 9% - можливо прийдуть на дільниці, 17% - малоймовірно.

Коронавірус може знизити явку на місцевих виборах на 20%

Як відзначають соціологи, за останні два тижні збільшилася кількість тих, хто готовий прийти на дільниці навіть у разі загострення епідемії.

При цьому 58% опитаних відзначили, що вже визначилися, за кого голосувати, 40% - не визначилися. Серед тих, хто зазначив, що обов'язково прийде на дільниці, визначилися - 73%.

Коронавірус може знизити явку на місцевих виборах на 20%

Опитування проведено Соціологічною групою "Рейтинг" 16-19 жовтня 2020 року серед 5000 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,4%.

Нагадаємо, за даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", на місцевих виборах 25 жовтня найбільше голосів отримають три парламентські партії. При цьому рейтинг партій "Слуга народу", ОПЗЖ і "Європейська солідарність" практично зрівнявся.

Відзначимо, за даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", друга хвиля коронавірусу може знизити явку на місцевих виборах в Україні.