ua en ru

Кучеренко: "Батьківщина" знає, як навести порядок у комунальній сфері

Кучеренко: "Батьківщина" знає, як навести порядок у комунальній сфері Фото: Олексій Кучеренко (kyiv.ba.org.ua)
Автор: РБК-Украина

Критична ситуація на ринку житлово-комунальних послуг та енергетики спричинена безвідповідальністю та бездіяльністю Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Про це заявив кандидат на посаду мера Києва від "Батьківщини" Олексій Кучеренко під час брифінгу у Верховній раді.

"Сьогодні взаємна заборгованість на так званому ринку газу складає понад 100 мільярдів гривень. Дефіцит коштів на енергоринку складає близько 50 мільярдів гривень, і він сьогодні робить реальну загрозу колапсу на енергетичному ринку. Борги населення за ЖКП складають близько 60 мільярдів, 45 мільярдів заборгували теплокомуненерго підприємства, які мають нам подавати тепло з приходом опалювального сезону, близько 25 мільярдів - борги газорозподільчих компаній", - зазначив народний депутат.

Кучеренко переконаний, що головним відповідальним органом за цей безлад є саме НКРЕКП, й нагадав, що ще за попереднього президента внаслідок звернення до Конституційного суду команди "Батьківщини" на чолі з Юлією Тимошенко робота НКРЕКП була визнана неконституційною.

"Але вже наприкінці минулого року в "пожежному порядку" монобільшістю було прийнято новий закон, який немовби мав урегулювати всі неконституційні положення роботи цього органу. Утім, НКРЕКП вчергове довів свою неконституційність. Тому ми з колегами ініціюватимемо конституційне подання, аби визнати його діяльність неконституційною", - заявив Кучеренко.

Кандидат у мери також нагадав, що Антимонопольний комітет за його зверненням виявив бездіяльність НКРЕКП та зухвалі порушення у Києві. Внаслідок цього компанію "Євро-реконструкція", яка надає тепло і гарячу воду 300 тисячам киян, зобов’язали зробити перерахунок через неправильно порахований тариф.

"Запевняю, що команда Тимошенко докладе всіх зусиль, щоб забезпечити й киянам, і мешканцям усіх інших регіонів перерахунок за зайві гроші, які були сплачені. "Батьківщина" знає, як навести порядок у комунальній сфері", - наголосив Кучеренко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Батькивщина" офіційно висунула кандидатом на посаду київського міського голови Олексія Кучеренка - колишнього міністра з питань ЖКГ.

У першу п'ятірку кандидатів у депутати Київради також увійшли голова Київської міської "Батьківщини" Віталій Нестор, правозахисник Денис Москаль, експерт з питань державної політики щодо розвитку підприємництва Олександра Кужель і педагог Ольга Гоцуляк.