ua en ru

У МОН попередили про незаконність політичної агітації в закладах освіти

У МОН попередили про незаконність політичної агітації в закладах освіти Фото: Міністерство освіти (УНІАН)

У Міністерстві освіти та науки попередили про незаконність політичної агітації в закладах освіти. В Україні 25 жовтня мають відбутися місцеві вибори.

Про це повідомляє прес-служба МОН.

У відомстві заявляють, що отримують інформацію про залучення учасників освітнього процесу до участі в акціях і заходах окремих політичних партій, поширення в навчальних закладах партійної та виборчої агітації.

Міністерство звернулося з листом до обласних державних адміністрацій та закладів освіти з вимогою не допустити політичної агітації в останніх.

У МОН нагадують, що згідно зі статтею 31 Закону України "Про освіту" політичні партії не мають права втручатися в освітню діяльність навчальних закладів.

"У навчальних закладах забороняється зберігання, розміщення, розповсюдження реклами, плакатів, подарунків, стендів, листівок, відео - та відеоматеріалів, інших матеріальних чи нематеріальних об'єктів (крім підручників), які містять політичну агітацію", - йдеться в повідомленні.

Раніше РБК-Україна писало, що на початку вересня в МОН заявили, що з фонду боротьби з коронавірусом можуть виділити 3 млрд гривень на засоби дезінфекції та засоби індивідуального захисту в освіті.

Нагадаємо, раніше в. о. глави Міносвіти розповів, що навчання в школах "червоної зони" буде дистанційним.