ua en ru

"Наш край" повідомив про спротив ТВК та суду в Одесі проти реєстрації партії на виборах

"Наш край" повідомив про спротив ТВК та суду в Одесі проти реєстрації партії на виборах Фото: акція протесту під будівлею суду (прес-служба партії)
Автор: РБК-Украина

Одеський окружний суд, який мав сьогодні розглядати заяву "Нашого краю" щодо реєстрації списку партії на виборах до міськради, оголосив карантин та закрився для дезінфекції.

Про це повідомляє прес-служба партії.

Згідно з повідомленням, сьогодні Одеський окружний суд мав розглянути заяву "Нашого краю" про реєстрацію списку партії на виборах до Одеської міської ради. Натомість суд пішов на карантин, а у приміщенні почали проводити дезинфекцію.

"Сьогодні вигадали цей цирк з "політичним карантином" та дезинфекцією суду. Нас так бояться, що вже навіть не соромляться йти на фальсифікації у своїх діях! Наш позов лежить у канцелярії суду, зобов’язані були розглянути ще вчора, затягують за надуманими та маячними причинами. Все робиться для того, щоб партія "Наш край", команда Євгена Червоненка, не була представлена у міській раді", - заявив Євген Червоненко, кандидат у мери Одеси від партії "Наш край".

Вчора та сьогодні під будівлею суду відбулися акції протесту: "Суддю, що вкрала право вибору одеситів, за ґрати.

Разом з тим, народні депутати Андрій Деркач та Антон Кіссе подали заяву до Національної поліції з вимогою притягнути до відповідальності за перешкоджання депутатській діяльності та зловживання службовим становищем представників Одеської міської територіальної виборчої комісії та, зокрема, її голову - Ніну Чернишенко.

"В Україні не має жодної ТВК, яка б приймала таку кількість рішень, які порушують конституційні права громадян. В жодному місті України за 30 років незалежності України такого зухвалого нехтування законодавства і порушення прав громадян не відбувалось. Журналісти-розслідувачі та громадськість пояснюють таке правове свавілля та нахабство, підконтрольністю окремих представників Одеської міської ТВК представникам криміналітету та корупціонерам при владі", - йдеться у заяві.

Також народні депутати зазначили, що журналісти та громадськість розглядають два протиправних сценарії щодо порушення конституційних прав громадян на волевиявлення в Одесі.

"Один - це затягування розгляду заяви партії "Наш Край" з метою недопущення до пережеребкування та прийняття рішення про реєстрацію після надрукування бюлетенів, другий - створення умов для скасування виборів до міської ради у місті Одесі та перенесення виборів на іншу дату, що дозволить корупціонерам при владі прийняти та освоїти новий бюджет, пролонгуючи свавілля та корупцію у місті Одеса", - наголошується у заяві.

У зв’язку з цим, народні депутати вбачають у діях посадових осіб Одеської міської територіальної виборчої комісії Одеського району Одеської області ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ст. 351 КК України, тобто перешкоджання діяльності народного депутата України та ст. 364 КК України, тобто зловживання службовим становищем.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у ніч на 8 жовтня зловмисники зламали офіс Сумської організації партії "Наш Край" та підкинули пакет з грошима.