ua en ru

Рада відмовилася скоротити терміни розгляду закону про вибори під час карантину

Рада відмовилася скоротити терміни розгляду закону про вибори під час карантину Фото: Верховна рада (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Верховна рада відмовилася скоротити терміни розгляду закону про особливості виборів під час карантину. При цьому парламентарі включили відповідний законопроект №4117 до порядку денного.

Про це повідомляє РБК-Україна.

За включення проекту до порядку денного проголосували 234 нардепи.

"Пропонується визнати законопроект невідкладним та скоротити строки внесення альтернативних законопроектів до дня проведення пленарного засідання 30 вересня згідно зі статтею 101 регламенту Верховної ради", - зазначив глава парламенту Дмитро Разумков.

Однак цю пропозицію підтримали лише 217 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Після цього парламентарі пішли на перерву на нараду з главою Ради.

Нагадаємо, вчора ВР відмовилася внести до порядку денного законопроект №4117 про особливості проведення виборів під час карантину. Його включення підтримали лише 208 парламентарів.

Як писало РБК-Україна, законопроект внесли в Раду 18 вересня; у документі прописані особливості виборчих процедур в умовах карантину.

Також у цьому законопроекті також передбачені особливості голосування громадян, які перебувають на самоізоляції чи в обсервації.