ua en ru

Українським містам потрібні професійні управлінці, а не шоумени, - експерт

Українським містам потрібні професійні управлінці, а не шоумени, - експерт Фото: голосування на виборчій дільниці (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

На думку експерта, у партії "Слуга народу", окрім відсутності професіоналів, є ще одна проблема

Громадяни України на місцевих виборах голосуватимуть за кандидатів, які знаються на проблемах житлово-комунального господарства, а медійним обличчям без досвіду годі розраховувати на перемогу.

Про це заявила політичний експерт Олександра Решмеділова в ефірі "7-го каналу".

"Сьогодні мер міста однозначно має розумітися на проблемах ЖКГ й інфраструктури, орієнтуватися в проблемах забудови. Буде змагання, не в кого смішніші жарти, а буде фахова дискусія, яка покаже, хто знає діаметр труб", - сказала експерт.

Одним із найвдаліших прикладів реагування на запити суспільства Решмеділова назвала висунення командою екс-прем'єра України Юлії Тимошенко на посаду мера Києва Олексія Кучеренка - колишнього міністра та фахівця з питань ЖКГ.

"Рішення Тимошенко зробити ставку на фахівця - абсолютно правильне. Саме тому вже зараз ми бачимо, що він стабільно входить в трійку лідерів за соціологічними опитуваннями", - зазначила Решмеділова.

На її думку, у партії "Слуга народу", окрім відсутності професіоналів, є ще одна проблема - відсутність самої партії, а отже, і кадрового резерву.

Нагадаємо, раніше Олексій Кучеренко пояснив, як за рік вдвічі скоротити час перебування киян у заторах.

Раніше повідомлялося, що партія "Батьківщина" оголосила про участь у місцевих виборах 25 жовтня. Конференції партії, на яких відбуватимуться офіційні висунення, пройдуть з 15 по 24 вересня.

Водночас "Батьківщина" вже заявила про намір висунути на місцевих виборах понад 45 тисяч кандидатів до рад усіх рівнів.