ua en ru

У Чернівцях працівника коледжу оштрафували за незаконну політичну агітацію

У Чернівцях працівника коледжу оштрафували за незаконну політичну агітацію Незаконна агітація у коледжі в Чернівцях (скріншот)

У Чернівецькому коледжі архітектури і будівництва розмістили плакати кандидата в мери Чернівців Галини Жук. Поліція склала адмінпротокол на співробітника коледжу за розміщення агітаційних плакатів в навчальному закладі.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції Чернівецької області.

"До Чернівецького відділу поліції надійшло повідомлення про розміщення агітаційних матеріалів кандидатки на посаду Чернівецького міського голови в одному з коледжів міста. Щоб встановити всі обставини події за адресою, вказаною заявником, виїхала слідчо-оперативна група Чернівецького відділу поліції", - йдеться у повідомленні.

Поліцейські встановили, що агітаційний плакат розмістив 44-річний співробітник навчального закладу. Правоохоронці склали адмінпротокол за ознаками статті 212-14 (Порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

В ефірі "Суспільного" кандидатка у мери Чернівців Галина Жук сказала, що не знала про розміщення та "не може проконтролювати усіх, хто за неї агітує".

Зазначимо, що 8 жовтня, спостерігачі ОПОРИ зафіксував розміщення агітаційних матеріалів на користь кандидатки на посаду міської голови Чернівців Галини Жук. Плакати із зображенням кандидатки із зазначеним на них лозунгом “Мером буде жінка” зафіксовані на внутрішній частині вікна кабінету економіки №1 у Чернівецькому коледжі будівництва та архітектури Львівського аграрного університету.

За цим фактом, спостерігач звернувся до правоохоронних органів.

Нагадаємо, за добу в Україні правоохоронці відкрили 24 кримінальні справи за фактами порушення виборчого процесу.

Також РБК-Україна писало, що з понеділка поліція переходить на посилений режим несення служби на час місцевих виборів. До охорони виборчих бюлетенів планують залучити близько 47 тисяч силовиків.

Місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня. Українці матимуть змогу обрати міського голову, а також депутатів міських, районних та обласних рад.