ua en ru

"Єдність" Омельченка підозрюють у підкупі виборців у Києві

"Єдність" Омельченка підозрюють у підкупі виборців у Києві Фото: Олександр Омельченко (facebook.com)
Автор: РБК-Украина

У київському офісі партії "Єдність" Олександра Омельченка" проходять обшуки у зв'язку з інформацією про можливий підкуп виборців.

Про це повідомляє Zik з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Як повідомляє видання, обшуки в офісі партії Омельченко проводяться нібито у зв'язку з організацією партією скупки виборців.

Правоохоронці вилучили списки осіб, яких підкупили і планували підкупити у 8 районах Києва.

"Єдність" Омельченка підозрюють у підкупі виборців у Києві"Єдність" Омельченка підозрюють у підкупі виборців у Києві

Оновлено. Увечері, 22 жовтня, прес-служба Київської міської прокуратури у Facebook підтвердила, що будо викрито кандидата в депутати до Київської міської ради та його помічника в організації "сітки" підкупу виборців (ч. 4 ст. 160 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, вказані особи пропонували громадянам винагороду у сумі 1000 гривень за один відданий голос за визначеного кандидата під час виборів, які відбудуться 25 жовтня 2020 року. Розподіл грошей мав відбутися за наступною схемою: 500 гривень до виборів і стільки ж після надання підтвердження про голосування за певного кандидата.

Кандидата у депутати та його помічника викрито під час передачі частини грошових коштів для подальшого підкупу виборців.

Ім’я кандидата та яка саме партія не вказується, однак на викладених фотографіях помітно символіку партії ”Єдність" Олександра Омельченка.

"Єдність" Омельченка підозрюють у підкупі виборців у Києві

Слідчі дії тривають. Вирішується питання щодо повідомлення причетним особам про підозру.

Також, за інформацією телеканалу, цей обшук - лише перший з низки запланованих. Готуються обшуки в кількох офісах різних партій. Назви політсил не розголошуються.

Нагадаємо, поліція викрила схему штучного збільшення кількості виборців на окремих виборчих дільницях в Одеській, Житомирській та Тернопільській областях.

Крім того, у Дніпрі відкрили кримінальне провадження за фактом прямого підкупу виборців лідером політичної партії "Громадянська сила".

На попередніх виборах глава МВС Арсен Аваков виступав гарантом прозорості виборчого процесу. І на цих виборах міністр також пообіцяв, що позиція відомства, яка була на президентських і парламентських виборах, буде "такою ж жорсткою і зараз". Він також заявив про можливості забезпечити чесні і адекватні вибори 25 жовтня.