ua en ru

Мер Кривого Рогу Вілкул знявся з виборів

Мер Кривого Рогу Вілкул знявся з виборів Фото: Юрій Вілкул (kr.gov.ua)

Чинний мер Кривого Рогу Юрій Вілкул не буде брати участь у другому турі виборів. Він не буде брати участь у виборах за станом здоров'я.

Про це Вілкул заявив у відеозверненні.

Голова Кривого Рогу назвав своїм "наступником" кандидата від ОПЗЖ Костянтина Павлова, який через зняття з виборів Юрія Вілкула вийшов у другий тур.

Зазначимо, Юрій Вілкул був госпіталізований 13 листопада. За словами медиків, у нього проблеми з серцево-судинною системою і він потребує тривалого лікування та реабілітації.

Під час першого туру виборів Вілкул набрав найбільшу кількість голосів виборців.

Оновлено від 16:20

Керівник громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська в коментарі РБК-Україна підтвердила, що тепер у другому турі виборів мера Кривого Рогу зустрінуться Дмитро Шевчик ("Слуга народу") і Костянтин Павлов (ОПЗЖ).

"Стаття 281 Виборчого кодексу передбачає, що до бюлетеня до повторного голосування вносять кандидатів крім тих, які відмовилися. Тобто, в повторному голосуванні братимуть участь кандидати номер 2 і 3", - сказала Айвазовська.

Другий тур місцевих виборів в Кривому Розі відбудеться 22 листопада. Також в неділю вибори пройдуть у Дніпрі, Слов'янську, Дрогобичі, Ужгороді, Броварах, Бердянську, Полтаві, Львові, Рівному, Миколаєві, Черкасах.

Нагадаємо, в чотирьох областях України відбудеться повторне голосування на місцевих виборах.

Крім того, за даними ЦВК, явка в другому турі виборів мерів в Україні склала 24%. Це дані за станом на 15 листопада 20:00, тобто на момент закінчення голосування та закриття виборчих дільниць.