ua en ru

Суд знову скасував протокол щодо виборів до міськради Харкова

Суд знову скасував протокол щодо виборів до міськради Харкова Фото: вибори в Україні (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Харківський окружний адмінсуд скасував новий протокол за результатами місцевих виборів до міськради. Це вже друге рішення про скасування результатів.

Про це повідомив представник міського виборчкому Антон Мартиненко, передає "Суспільне".

За його словами, в суді вимагали скасувати протокол міського виборчкому, визнати вибори недійсними і призначити повторні. Однак суд лише скасував протокол від 14 листопада.

Відзначимо, 13 листопада Другий апеляційний адміністративний суд визнав, що комісія склала протокол без з'ясування питання про виконання рішень судів районними виборчкомами. Після скасування протоколу ТВК склала новий і опублікувала список обраних депутатів.

Нагадаємо, за підсумками місцевих виборів, чинний міський голова Харкова Геннадій Кернес переобрався на новий термін. Він переміг у першому турі.

Зазначимо, Кернес на сьогодні перебуває на лікуванні в Німеччині після того, як у нього виявили COVID-19. Його перший заступник Ігор Терехов заявив, що Кернес повинен повернутися до 20 грудня.

"До 20 грудня Геннадій Адольфович Кернес буде в Харкові. Він проведе сесію. Інших сценаріїв ми не розглядаємо і їх бути не може", - заявив Терехов.