ua en ru

У Тимошенко звинувачують владу в перешкоджанні реєстрації їхніх кандидатів в регіонах  

У Тимошенко звинувачують владу в перешкоджанні реєстрації їхніх кандидатів в регіонах   Фото: голосування на виборчій дільниці (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

У багатьох регіонах України влада чинить безпідставні перешкоди у реєстрації списків кандидатів від "Батьківщини" у ради різних рівнів, що є прямим порушенням закону і нечесним методом ведення політичної боротьби.

Про це йдеться в заяві "Батьківщини".

"Територіальні виборчі комісії не зареєстрували списки "Батьківщини" щонайменше до 5 міських рад. Така ж ситуація із селищними радами. Відмовлено в реєстрації найрейтинговішого кандидата на посаду міського голови Костополя Рівненської області. Скрізь комісії використовують надумані причини відмови у реєстрації, які не відповідають нормам законодавства", - наголосили в партії

В політсилі повідомили, що найбільш кричуща ситуація складається у Чернівецькій області, де відмовлено у реєстрації списків депутатів до Сокирянської та Хотинської міськрад.

За повідомленням обласної партійної організації, такі дії пов’язані з прямим тиском на ТВК місцевого діяча, який роками обіймав керівні посади в районі, а зараз є головою Сокирянської районної ради, Василя Козака.

"Наші кандидати з цього району стверджують і про його вимоги до них не балотуватися з погрозами про втрату роботи, є і факти тиску в інших районах, зокрема гірських, де під час формування списків таким чином змушували наших кандидатів з-поміж лісівників відмовлятися від балотування", - заявили в Чернівецькій організації "Батьківщини".

У партії Юлії Тимошенко повідомили, що за всіма фактами безпідставної відмови у реєстрації подані відповідні судові позови.

"Нереєстрація цілих списків є безпрецедентним явищем в історії українських виборів. Очевидно, що це новий брудний метод боротьби з "Батьківщиною" як з єдиною політичною силою, яка має сильні представництва в усіх регіонах України на усіх рівнях - від сіл до міст. Ми просимо ЦВК втрутитися в ситуацію і не заохочувати практики часів Януковича. Ми закликаємо до чесної конкуренції на виборах і готові перемагати", - резюмували в партії.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що в Україні за добу поліцейські відкрили ще сім кримінальних справ у зв'язку з порушенням виборчого законодавства. Всього з початку виборчої кампанії відкрито 134 кримінальні справи.

Раніше голова Національної поліції Ігор Клименко заявив, що п'ята частина кримінальних справ пов'язана з підкупом виборців.