ua en ru

ЦВК оголосила кандидата від СН переможцем виборів до Ради на 208 окрузі

ЦВК оголосила кандидата від СН переможцем виборів до Ради на 208 окрузі Фото: Анатолій Гунько (facebook.com/anatoliy.gunko1)

Кандидат від партії "Слуга народу" Анатолій Гунько офіційно переміг на довиборах до Верховної ради по 208 окрузі. Гунько стане народним депутатом замість загиблого Валерія Давиденка.

Про це повідомляє прес-служба Центральної виборчої комісії.

За Гунька проголосували 21 245 виборців. Він обійшов колишнього народного депутата Олега Ляшка, який також балотувався в Раду по цьому окрузі.

Всього на довибори в Раду було зареєстровано 18 кандидатів в народні депутати. Серед них була і дружина загиблого нардепа - Людмила Давиденко.

Нагадаємо, сьогодні Центрвиборчком заявляв, що оголошення офіційних результатів довиборів в Раду на 208 окрузі в Чернігівській області затримується через судовий процес. Після рішення суду ЦВК планувала зібратися на засідання та оголосити результати.

Як писало РБК-Україна, ЦВК обробила 100% протоколів з 208 округу ще 28 жовтня. Дані протоколів свідчили про те, що перемогу на довиборах здобув Гунько з 34,10% голосів, а його головний конкурент Ляшко - здобув 31,78% підтримки виборців.

Додамо, що участь у довиборах до Ради по 208 округу в Чернігівській області взяли 50,03% виборців.