ua en ru

У "Південмаші" заявили, що підтримають Філатова у другому турі виборів у Дніпрі

У "Південмаші" заявили, що підтримають Філатова у другому турі виборів у Дніпрі Фото: Борис Філатов (facebook.com)
Автор: РБК-Украина

Колектив "Південного машинобудівного заводу" ім. А. М. Макарова ("Південмаш") заявив, що в другому турі виборів мера підтримає чинного главу міста Бориса Філатова.

Про це йдеться у зверненні колективу, передає регіональне видання "Дніпровська панорама".

У зверненні зазначається, що саме завдяки Філатову підприємство зберегло колектив, отримало нові замовлення, почало гасити заборгованості із зарплати та вирішило проблему зі зберіганням токсичних речовин.

"Серце космічної промисловості України у своїй історії пережило чимало складних періодів. Колектив великого підприємства сподівається, що останній з них залишився позаду. Сьогодні перед заводом відкрилися нові перспективи, за що співробітники та керівництво підприємства вдячні Борису Філатову", - йдеться у зверненні.

Вони зазначають, що попри те, що ПМЗ є державним підприємством, самій державі не було ніякого діла до виниклих проблем. Але мер Дніпра не залишив ситуацію без уваги. Він дзвонив, писав, робив публічні заяви.

"Питання фінансової стабілізації нашого підприємства було закрите. Верховна рада України прийняла рішення про виділення 342 млн грн, які були спрямовані на погашення заборгованості із заробітної плати перед співробітниками нашого підприємства", - розповів перший заступник генерального директора, головний інженер ПМЗ Володимир Соколов.

І це далеко не єдиний приклад, коли активна позиція керівника міста змусила центральну владу вживати хоч якісь заходи. Показовою стала ситуація зі зберіганням на ПМЗ небезпечних речовин, додають на підприємстві.

"Високотоксичні компоненти ракетного палива були завезені на територію "Південмашу" Міністерством оборони... тільки завдяки активній позиції нашого мера Філатова проблема отримала суспільний резонанс", - говорить Соколов.

Про роль керівника міста говорить і Олександр Баранов, директор заводу з виробництва і випробувань рідинних ракетних двигунів.

"Борис Альбертович неодноразово згадував про проблему - і на національному рівні, і на місцевому, і у своїх соціальних мережах. Нарешті цю проблему почули та приділили їй належну увагу", - говорить Баранов.

Розв'язання нагальних проблем дозволило заводу сконцентруватися на своєму основному завданні - створення продукції для космічної галузі.

"Наше підприємство розвивається динамічно. Космос з останнім часом став актуальним. Все більше людей цікавиться проблемами розвитку космонавтики та виробничих баз, спрямованих на освоєння космосу, виготовлення елементів ракетоносіїв, двигунів та іншої техніки", – підкреслює Олександр Баранов.

У своїх планах підприємство налаштоване на збереження довірчого діалогу і взаємовигідної співпраці з міською владою.

"Я вважаю, що тут двох думок бути не може: у другому турі потрібно всім підтримувати (і я особисто буду підтримувати) Бориса Альбертовича. Головне - не збавляти обертів", - сказав Баранов.

Нагадаємо, другий тур виборів мера в Дніпрі відбудеться 22 листопада.

За даними Центральної виборчої комісії, кандидат від партії "Пропозиція", чинний мер Дніпра Борис Філатов лідирує в боротьбі за пост міського голови. Його підтримали 46,41% жителів міста.

Раніше про підтримку Філатова у другому турі виборів в Дніпрі також заявили в регіональному осередку "Європейської солідарності".