ua en ru

Хто може зайняти посаду мера Львова: список претендентів

Хто може зайняти посаду мера Львова: список претендентів Кандидати в мери Львова (колаж РБК-Україна)

У Львові 25 жовтня відбудуться чергові вибори в місцеві органи влади, зокрема, голосування за кандидатів на посаду міського голови. Повний список претендентів на посаду мера Львова - в матеріалі РБК-Україна.

Андрій Садовий

Очолює міську раду з 2006 року, висувається на місцевих виборах 2020 вчетверте.

Андрій Садовий вперше був обраний до міськради Львова в 1998 році в якості депутата. Активно займався громадською діяльністю, працював у фонді соціальної адаптації молоді, очолював фонд розвитку Львівської області, видавав журнал "Місто". У 2005 році Садовий став лідером громадського об'єднання "Самопоміч" (як партія зареєстрована в 2012 році). Паралельно працював в медіабізнесі (очолював раду ТРК "Люкс", заснував канал "24").

На виборах мера Львова у 2006 році Садовий здобув перемогу, після переобирався в 2010 та 2015 роках. До 2009-го входив до лав членів партії "Наша Україна", був виключений за власним бажанням. У 2010 році балотувався в мери від Республіканської християнської партії, а в 2015 - від "Самопомочі".

В 2019 році Андрій Садовий висувався на виборах президента України, проте зняв свою кандидатуру на користь Анатолія Гриценка. На виборах у Верховну Раду ІХ скликання очолив список "Самопомочі" (партія не подолала прохідний бар'єр).

Хто може зайняти посаду мера Львова: список претендентів

Андрій Садовий (РБК-Україна)

Тарас Кльофа

Кандидатуру Тараса Кльофы на посаду мера Львова затвердили під час з'їзду партії "Слуга народу".

З 2015 року Тарас Кльофа є депутатом львівської міськради. Був обраний від Об'єднання "Самопоміч" по округу № 27. У 2020 році вийшов з партійної фракції в міській раді.

Полковник медичної служби, заслужений лікар України, кандидат медичних наук. Тарас Кльофа займає посаду заступника начальника Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, старший ординатор відділення урології та гінекології.

У 2004 році служив в Іраку в рамках миротворчої місії ООН. Під час антитерористичної операції на Донбасі у 2014 році брав участь в евакуації поранених бійців 95-ї бригади під Луганськом. Нагороджений орденом Данила Галицького.

Хто може зайняти посаду мера Львова: список претендентів

Тарас Кльофа (facebook.com/taras.klofa2020)

Олег Синютка

Балотується на місцевих виборах 2020 у Львові від партії "Європейська Солідарність".

З 2014 по 2019 рік Олег Синютка очолював Львівську обласну державну адміністрацію.

На даний момент - депутат Верховної ради IX скликання від партії "Європейська солідарність". Є головою підкомітету з питань забезпечення діяльності народних депутатів Комітету ВР з питань Регламенту і депутатської етики. У 2019 році Олег Синютка обраний до президії та центральної політради "Європейської солідарності".

З 2006 по 2014 роки Синютка обіймав посаду заступника мера Львова. До 2006 року працював в Івано-Франківську заступником міського голови. Керував місцевою організацією партії "Реформи і порядок", потім - "Наша Україна - Народна самооборона". З 2015 року очолював львівську міську організацію БПП "Солідарність".

Хто може зайняти посаду мера Львова: список претендентів

Олег Синютка (facebook.com/Oleg.Synyutka.official)

Ігор Зінкевич

Балотується в мери на чергових місцевих виборах від львівської партії "Варта".

Ігор Зінкевич - депутат міської ради Львова з 2015 року, висувався по округу №59 від партії "УКРОП". Також був одним з кандидатів у мери і балотувався в облраду.

З 2014 по 2019 році працював в Національній поліції. Восени 2019-го став помічником генерального директора Львівської національної галереї мистецтв. Займається громадською діяльністю. Ігор Зінкевич заснував Facebook-спільноту "Варта1" для висвітлення актуальних міських проблем. Пізніше "Варта1" була зареєстрована як громадська організація, потім - партія "Варта" .

Зінкевич брав участь у парламентських виборах 2019 як самовисуванець-мажоритарник, але не пройшов до ВР.

Хто може зайняти посаду мера Львова: список претендентів

Ігор Зінкевич (facebook.com/profile.php?id=100005678175192)

Ярослав Рущишин

Візьме участь у виборах мера Львова від партії "Голос".

Ярослав Рущишин - депутат Верховної ради IX скликання, секретар комітету з питань економічного розвитку. Здобув перемогу на парламентських виборах 2019 в мажоритарному окрузі №117 Львівській області, висувався від "Голосу".

До початку політичної кар'єри Рущишин займався бізнесом у швейному виробництві (обіймав посаду генерального директора компанії "Троттола"). Крім того, був співвласником "Львівської газети". У 90-ті роки заснував мистецьке об'єднання "Дзиґа", організовував фестивалі та концерти. Є почесним сенатором Українського католицького університету, співзасновник бізнес-школи LvBS.

У 2006-2010 роках був депутатом Львівської міськради, очолював Комітет підприємців Львівщини.

Хто може зайняти посаду мера Львова: список претендентів

Ярослав Рущишин (facebook.com/rushchyshyn.yaroslav)

Руслан Кошулинський

Голова секретаріату партії ВО "Свобода" заявив, що візьме участь у боротьбі за крісло мера Львова у 2020 році.

Для Руслана Кошулинського майбутні вибори мера стануть другими за рахунком. У 2015 році він також балотувався на посаду міського голови, але програв Садовому в другому турі, набравши 36,86%. З листопада 2015 року - депутат Львівської облради.

З 2010 року Кошулинський обіймав посаду голови фракції ВО "Свобода" у львівській міськраді. У 2012 році пройшов у Верховну раду і був призначений віце-спікером.

Активний учасник Революції Гідності. Після початку військових дій на Донбасі в 2014-му був мобілізований, проходив службу у званні старшого сержанта.

Кошулинський брав участь у президентських виборах 2019 від об'єднаних націоналістичних сил, набрав 1,63% голосів.

Хто може зайняти посаду мера Львова: список претендентів

Руслан Кошулинський (facebook.com/ruslan.koshulynskyy)