ua en ru

У Львові судитимуть 10 членів виборчкому через фальсифікації на виборах

У Львові судитимуть 10 членів виборчкому через фальсифікації на виборах Фото: вибори (РБК-Україна)

У Львові поліція завершила розслідування у відношенні 10 членів дільничної виборчої комісії за підозрою у фальсифікації на місцевих виборах. Обвинувальний акт щодо них передали в суд.

Про це повідомили у прес-службі поліції Львівської області.

Інцидент стався 22 листопада під час другого туру виборів мера Львова. Члени ДВК підробили протокол підрахунку голосів виборців.

"Правоохоронці встановили, що десять членів виборчої комісії підписали протоколи про підсумки голосування на дільниці до остаточного заповнення протоколу і не у засіданні комісії. Протягом грудня фігурантам справи слідчі повідомили про підозру у вчиненні правопорушення. Досудове розслідування завершено, обвинувальні акти направлені на розгляд суду", - повідомили в поліції.

Членам виборчкому загрожує від 2 до 6 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало, що поліція порушила кримінальні справи проти трьох членів виборчкомів Львова з-за можливих фальсифікацій на виборах.

Зазначимо, під час виборів мера Львова 22 листопада спостерігачі ОПОРИ зафіксували порушення на виборчих дільницях у Львові. Зокрема, члени трьох ДВК підписали протоколи до їх остаточного заповнення.